bg

Haberin Detayı

img

İDÇ LİMAN’da Rekora İmza Atıldı

Aliağa’da Nemrut Körfezi’nin ilk iskelelerinden olan, yılda ortalama 500 Geminin geldiği İDÇ Liman İşletmeleri’nde yıllık 7 Milyon 500 bin ton elleçleme yapılabilmektedir.

Limanımız 36 bin 900 m2 açık ve 6 Bin 300 m2 kapalı olmak üzere toplam 43 Bin 300 m2 yük depolama alanına sahiptir.

       

                 

  • Kuru dökme yük, genel kargo ve proje yüklerinin yanaştığı limanımız 475 metre iskele uzunluğuna ve maksimum 30 metre drafta sahiptir.
  •              

  • 120.000 dwt ye kadar olan gemilere hizmet veren, modern tahmil / tahliye ekipmanları ile bulunduğu bölgenin en modern ve hızlı ekipmanlarına sahip tesisimiz bu özellikleri ile hem kendi firmamızın yüklerine hem de 3.şahış yüklerine hızlı, kaliteli ve güvenli liman hizmetleri sağlamaktadır.
  •            

  • İDÇ liman işletmeleri A.Ş. yetkin ve dinamik personeli ile liman operasyonlarında her türlü hizmeti en güvenli ve hızlı şekilde tamamlamayı misyonu haline getirmiştir. Bu misyon çerçevesinde liman işletmeciliğinde mükemmeliyeti başarmayı ve tam anlamıyla gerçek bir liman yönetimi uzmanlığı ile müşterilerine profesyonel liman yönetimi için sürdürülebilir çözüm ve hizmetler sunma vizyonu ile çalışmalarını sürdürmektedir.

Limanımız, İDÇ bünyesinde gerçekleştirilmekte olan yeni yatırımların en önemli ayaklarından biri olan lojistik operasyonları büyük bir başarıyla gerçekleştirmektedir.

Devasa büyüklükteki ekipmanların belirli bir plan dahilinde yollar, denizler aşarak sahaya ulaşmasının büyük bir çaba ve emek gerektirdiği tartışma götürmeyecek bir gerçektir.

Bu bağlamda İDÇ Fabrika yatırımları özelinde gerçekleştirilen, gerek liman operasyonları gerekse parçaların şantiyeye ulaştırılması aşaması oldukça  hassas bir operasyon yürütülerek başarıyla tamamlanmıştır.

En büyüğü 250 ve 200 ton olan toplam 479 parça proje gemisinden 44 saat gibi rekor bir süre ile tahliye edilmiştir. Parçalar son derece dikkatli vinç operasyonlarıyla en uygun biçimde eksiksiz bir koordinasyonla rıhtıma indirilmiştir.

Gemiden indirilen malzemeler liman sahasında depolama alanına istiflenmiştir. Projenin kurulacağı yere, montaj ekibinin talebine göre özel tırlarla ve uygun lashing yapılarak peyderpey sevkiyatları gerçekleştirilmiştir.

 

Hazırlayan

   Emre SÖYLER
İDÇ Liman İşletme Müdür Yardımcısı

Resim Galerisi

docxfilePDF